964 Cup


Deze originele 964 cup werd door ons gevonden bij een Belgische collega. Een Schotse klant was al een tijdje op zoek naar een dergelijke auto. Nadat we hem enkele foto`s gemaild hadden werd de koop snel gesloten.
Daar de auto in een rechtzaak verwikkeld was geweest die erg lang geduurd had, zo`n 10 jaar, was het noodzakelijk om de Porsche volledig te restaureren.

De motor is helemaal gedemonteerd en voorzien van nieuwe pakkingen en zuigerveren. De rest van de techniek zoals remmen en onderstel is daar waar nodig vernieuwd. De kale body is eerst voorzien van door ons gemaakte luchtkrik voorzieningen en daarna helemaal opnieuw gespoten in de originele kleur Grandprix wit.
Daar dit een reserve Porsche was uit de Franse Porsche cup was het destijds niet mogelijk om een oude, originele foto te vinden van hoe de Porsche er in zijn eerste race jaren uit had gezien. In overleg met de klant werd besloten om een “replica”van de auto van oud Duits coureur Harald Grohs te maken. Mede omdat we bijna gelijktijdig de 964 RSR van een andere Schotse klant aan het restaureren waren, die ook in de “max com” stickering uitgevoerd was.

Naast de speciale extra brede Cup 1 velgen hebben we voor de klant ook een set originele Speedline velgen gerestaureerd.
Wie de afgelopen jaren de Porsche days op het circuit van Spa Francorchamps bezocht heeft, heeft deze prachtige 964 cup vast wel eens in actie gezien.

Dit is slechts een van de vele voorbeelden van projecten, die wij van A tot en met Z inhouse hebben gebouwd. 

Voor meer informatie en/of interesse naar onze mogelijkheden kunt u op de contactpagina onze contactgegevens vinden.

 

Speed ​​Service is an independent Porsche specialist and has no ties to the PON dealer organization