911 SWB 2 L naar 3.2 L


Deze mooie 911 Short Weel Base uit 1968 werd door ons in opdracht verkocht, aan een destijds nieuwe klant uit de Bilt. Via onze stand op de Interclassics en Topmobielbeurs van 2008 in de MECC in Maastricht kwamen we met hem in contact. Na een korte periode met de Porsche gereden te hebben wilde hij eigenlijk iets meer pk`s, en vroeg ons om de mogelijkheden.
Na een uitvoerig gesprek werden zijn “wensen” ons kenbaar gemaakt. We hebben hem een offerte gemaakt om de carburateur motor te vervangen door een 3.2 L, met alle aanpassingen van dien. Voorwaarde was dat de klassiek uitstraling niet verloren zou gaan. Naast de motor, hebben we een oliekoeler in het rechter voorscherm geplaatst en alle olieleidingen incl. de thermostaat moeten aanpassen en plaatsen. De computer op de originele plaats onder de linkerstoel gemonteerd, de gehele bedrading aangepast, en de nieuwe tellers voorzien van een oude behuizing!Het gehele remsysteem van de 3.2 is overgenomen en aangepast.Daarnaast is de Porsche voorzien van een Bilstein sportdemper set en een compleet rvs uitlaatsysteem van het oude type!

Deze Porsche rijdt inmiddels al enkele jaren probleemloos op circuitdagen en tijdens klassieke rally’s. De klant was zo tevreden dat we inmiddels ook een tweede nog groter project samen hebben gedaan, zie de groene RSR uit 1974.

Dit is slechts een van de vele voorbeelden van projecten, die wij van A tot en met Z inhouse hebben verricht. 

Voor meer informatie en/of interesse naar onze mogelijkheden kunt u op de contactpagina onze contactgegevens vinden.

 

Speed ​​Service is an independent Porsche specialist and has no ties to the PON dealer organization